-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:10146 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

پدرم تاكنون خمس اموال خود را ندادهاند. با درخواستهاي مكرر قبول كردند از اين پس خمس اموال خود را بپردازند، ولي ميگويند: ازگذشته چيزي نميدهم، آيا ميتوانم طلاي شخص خود را فروخته و مقدار خمسي كه به گردنم هست بدهم؟ در صورت اقدام آيا آثار مال حرام خواري از روح و جسمم خارج ميشود؟ عذاب اخروي چطور؟

آفرين بر شما و امثال شما دختران جوان متدين و مؤمن. اميدواريم با عنايت پروردگار بر چنين عقيدهاي استوار بمانيد. مرجع عالي قدري در پاسخ اين سؤال كساني كه خمس بدهكارند وپرداخت نميكنند وظيفه زن و فرزندانآنها چيست؟ فرمود: اگر بدانند عين مال مورد ابتلاي ايشان متعلق خمس است خوردن و تصرف آن قبل از اداي خمس جايز نيست ولي ميتوانيد با اذن حاكم شرع خمس آن چه را مصرف كردهاند بر ذمه بگيرند و هر وقت توانستند پرداخت كنند و تعلق خمس به عين مالي كه مورد ابتلاي آنها است مشكوك باشد، تصرف در آن جايز است و در هر صورت با وجود شرايط امر به معروف لازم است ايشان را امر به معروف كنند.(1)

با توجه به مطالب فوق پاسخ سؤال شما اين است كه اگر ميدانيد اشياء و لوازمي كه استفاده ميكنيد، مثل غذا و لباس متعلق خمس است، نميتوانيد در آنها تصرف كنيد مگر اين كه با فروش طلاي شخصي خمس آن مقدار خوراك و پوشاك و لوازم ديگري كه مصرف ميكنيد بپردازيد.

با اين كار انشاءالله عذاب اخروي نخواهيد داشت و چون تصرف در آن جايز است آثار مال حرام خوري نيز در جسم و جان شما نقش نخواهد بست، اما اثر وضعي دارد كه از آن گريزي نيست.

گفتني است كه اگر يقين پيدا نكنيد كه عين اشيا و لوازم مورد استفاده متعلق خمس است تصرف در آن جايز است و عذاب اخروي ندارد اما اثر وضعي دارد.

پينوشتها:

1 - آيةالله فاضل، جامع المسائل، ج1، ص 205، سؤال791.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.